0
  • Vaša košarica je prazna!

0

Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA


SPLOŠNI PRODAJNI POGOJI


Splošni prodajni pogoji spletne trgovine Artisa (v nadaljevanju tudi „spletna trgovina“) so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in osnovani na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih kodeksov o elektronskem poslovanju.

S spletno trgovino Artisa upravlja podjetje Dionizij d.o.o (v nadaljevanju tudi „Trgovec“).

V spletni trgovini se primarno uporablja slovenski jezik.

Delovni čas spletne trgovine je 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Preko telefona smo vam na voljo ob delavnikih med 8. in 16. uro.

Kupec je fizična ali pravna oseba, ob upoštevanju podatkov, podanih ob registraciji in oddaji naročila.

Z registracijo v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, ki ga določi sam. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da so vsi vneseni podatki resnični ter da je polnoletna, poslovno sposobna oseba. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka/ov uporabnik postane kupec.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Artisa, pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


DOSTOPNOST INFORMACIJ

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

- podatki o identiteti Trgovca (predvsem firma in sedež družbe ter številka registra, kjer je družba vpisana);

- kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.);

- informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami;

- informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;

- način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;

- informacije o načinu plačila;

- podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;

- informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;

- informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika;

- informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi Trgovca za stike z uporabniki.


PONUDBA IZDELKOV

Ponudba izdelkov na naši spletni strani se pogosto spreminja in dopolnjuje zaradi značilnosti poslovanja preko spleta. Vse slike izdelkov so simbolične. Če izdelka ni na zalogi in spletna stran še ni posodobljena z najnovejšimi informacijami, je uporabnik nemudoma obveščen.


ROK DOBAVE

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, ob dostavi na dom je do 3 delovne dni od potrditve naročila za dostavne naslove v Sloveniji oziroma upoštevajoč pogoje poslovanja Pošte Slovenije (V rok prenosa se ne štejejo: dan oddaje pošiljke, sobote, nedelje in prazniki.). Če uporabnik izrazi željo po osebnem prevzemu, mora spletni trgovini to sporočiti. Za izdelke, ki trenutno niso na zalogi, predvideni rok dobave Trgovec (spletna trgovina) sporoči uporabniku/kupcu po elektronski pošti ob potrditvi naročila. Uporabnik lahko odloči, ali želi počakati na želen izdelek ali bo preklical naročilo.


CENE

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike spletne trgovine Artisa. Cena izdelka po oddaji naročila je fiksna. Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Kljub izjemnim naporom, da bi Trgovec zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Cene so v EUR in vključujejo DDV. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila.

Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko ali pa Trgovca obvestiti o tem na elektronski naslov info@dionizij.si ali na tel. številko 041 458 922.


NAČINI PLAČILA

Trgovec uporabniku omogoča plačilo na naslednje načine plačila:

Nakazilo preko spletne banke, pri čemer so v ceno vključeni stroški dostave. Spletni trgovini je pred dostavo potrebno predložiti potrdilo o plačilu.

Plačilo ob prevzemu blaga.


NAROČANJE

Kupec lahko naročilo odda preko spletne trgovine, e-pošte ali telefona. V izogib nesporazumom v komunikaciji priporočamo, da so naročila oddana preko spletne strani ali pisno preko e-pošte. Garantiramo za točnost pisnih naročil. Za telefonska naročila pa ne sprejemamo nobene odgovornosti.

Naročila v naši spletni trgovini se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izvedena. Potrošnik lahko po oddaji elektronskega naročila v 24 urah odstopi na podlagi obvestila o odstopu na elektronski naslov info@dionizij.si.


STROŠKI POŠILJANJA

Stroške pošiljanja plača kupec oziroma prejemnik pošiljke.

 

Stroški pakiranja in dostave so sledeči:

 

Znesek naročila:

 Strošek dostave in pakiranja:

Do 29,00 EUR

 2 EUR

od 29,01 EUR do 49,00 EUR

 1,5 EUR

od 49,01 EUR naprej

 1 EURPOSTOPEK NAKUPA

1. Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe
V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

prijava v spletno trgovino z uporabo elektronskega naslova ali uporabniškega gesla, če si je uporabnik (kupec) že predhodno oblikoval uporabniški račun (glej tudi točko 1.);

iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini;

izbor izdelka za nakup;

dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico;

določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici;

pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom, če se ta obračuna;

izbor načina dostave izdelka (glej tudi točki 3.);

izbor načina plačila (glej tudi točko 4.);

pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo, ter

seznanitev, da z oddajo naročila nastane obveznost plačila podjetju, potrditev in oddaja naročila, ter s tem zaključek nakupa (glej tudi točki 6.3. in 6.4.).


2. Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila
Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:

vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico;

vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka;

spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo ceno tako spremenjene količine;

odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter

Pred potrditvijo naročila je uporabniku (kupcu) prek grafičnega uporabniškega vmesnika omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav;

spreminja izbrani način dostave izdelka;

spreminja izbrani način plačila ter

pregleduje in potrjuje posamezne spremembe naročila.


3. Naročilo sprejeto
V spletni trgovini www.artisa.eu je izdelke mogoče naročiti le z dostavo na naslov na območju Republike Slovenije. Naročilo je mogoče oddati le v slovenskem jeziku. Naročilo postane veljavno s trenutkom, ko ga kupec odpošlje.
Po oddaji naročila uporabnik (kupec) od Trgovca po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto in pisno obvestilo o pogodbenih določilih v obliki, ki zagotavlja njihovo hranjenje in kasnejšo uporabo. Razen možnosti odstopa od pogodbe uporabnik (kupec) po oddaji naročila ne more spreminjati vsebine naročila. Uporabniku (kupcu) so v njegovem profilu na spletni strani Trgovca vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini posameznega naročila.
Če izdelka ni na zalogi, bomo o tem kupca obvestili takoj po oddanem naročilu in mu povrnili morebitne stroške, ki so že nastali iz tega naslova.


4. Naročilo potrjeno
Trgovec po prejemu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi. Trgovec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje točnosti dobave tudi telefonsko kontaktira uporabnika (kupca) na sporočeno kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila Trgovec uporabnika (kupca) po elektronski pošti obvesti o predvidenem roku dobave.


5. Blago odpremljeno
Trgovec v dogovorjenem roku naročene izdelke pripravi in odpošlje. V elektronskem sporočilu Trgovec obvesti kupca o pravici do odstopa od pogodbe in načinu izvrševanja te pravice ter navede naslov, kamor lahko kupec pošlje svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave.
Naročeni izdelki bodo odpravljeni po prejetem plačilu, razen v primeru plačila po povzetju.


VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 15 koledarskih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@dionizij.si), da odstopa od nakupa, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od nakupa, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 koledarskih dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Znesek plačane kupnine, vam bomo vrnili brez stroškov dostave. Vračilo plačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 koledarskih dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje kot sporočilo o odstopu od pogodbe. Priporočamo, da blago ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo). Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.


DODATNE PRAVICE IN OBVEZNOSTI STRANK

Kupec pridobi lastninsko pravico na blago, ko plača celotno kupnino. Kupec lahko odda svoje pohvale in pritožbe preko elektronskega naslova info@dionizij.si.


REKLAMACIJA

Trgovec zagotavlja reklamacijo izdelkov v skladu z veljavno zakonodajo Republike Slovenije.
Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki jih je trgovec izrecno zagotavljal, če je trgovec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini ali izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.
Kupec lahko prijavi reklamacijo na:

na e-naslov: info@dionizij.si

na kontaktno telefonsko številko: +386 041 458 922.


Kupec ima pravico, da se odloči, ali želi zamenjavo blaga, dobropis ali pa vračilo denarja. Trgovec bo vsako reklamacijo ali pritožbo obravnaval v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov: info@dionizij.si, vrnjenemu blagu pa mora priložiti kopijo originalnega računa. Razrešitev reklamacije bo izvedena v roku 7 dni.


VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV IN ZASEBNOST

Zasebnost in varno nakupovanje je v naši spletni trgovini na prvem mestu, zato spletna trgovina se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Spletna trgovina bo osebne podatke uporabila izključno za potrebe pravilnega izvajanja svojih storitev in ostalo potrebno komunikacijo. Spletna trgovina ne bo vaših podatkov nikoli posredovala v druge namene ali tretji osebi, razen ko je to potrebno za izvedbo naročila. Vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni, če se ne strinjate z načinom uporabe. Spletna trgovina trajno hrani ob registraciji vnesene podatke in vse spremembe, ki jih uporabnik naknadno opravi sam, v ustrezno varovanem in zaščitenem sistemu. Uporabnikom je preko njihovega uporabniškega računa na voljo vpogled v podatke, ki jih hranimo o njih. Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podatke, ki jih boste posredovali zbiramo izključno za interne potrebe in potrebe izvedbe plačila. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno protivirusno zaščito svojega računalnika.


PRITOŽBE, SPORI IN UPORABA PRAVA

Trgovec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Trgovec ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav uporabnik (kupec) lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: +386 041 458 922. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda tudi na elektronski poštni naslov info@dionizij.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Trgovec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Trgovec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Krškem. Trgovec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesualno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.


Dionizij d.o.o.

Vojsko 17

8282 Koprivnica (pri Brestanici)